Edderkopper

Edderkopper

Det er ikke alle, der vil betegne edderkopper som skadedyr, med mindre man har araknofobi. Edderkopper er kendte for netop at fjerne andre skadedyr, som myg og fluer. Der er imidlertid områder i Danmark, hvor antallet af edderkopper kan være så voldsomt, at edderkopperne vurderes som gene for beboerne. Når det er tilfældet, kan professionel edderkoppe bekæmpelse være den eneste løsning

Edderkopper i Danmark
På verdensplan eksisterer der over 35.000 forskellige arter edderkopper. I Danmark har vi ca. 500 forskellige arter. Edderkopper færdes i de fleste miljøer. Der findes endda arter, der færdes under vand med små, medbragte iltreserver.
De edderkopper vi ser i Danmark er alle uskadelige. De kan godt bide, men det er de færreste edderkopper der er stærke nok til at bide igennem menneskehud. Derudover bider edderkopper kun, hvis de er klemt under tøjet eller hvis vi tager dem op/presser dem.
De mest kendte danske edderkopper er nok jagtedderkoppen og korsedderkopperne, som umiddelbart hører under de hurtigste edderkoppearter herhjemme. Derudover er der den almindelige husedderkop. Den kan godt bide, men det er ikke noget der forsager rødme eller andet. De findes 5-6 andre edderkopper i de danske hjem, men de kan ikke bide ligesom husedderkoppen.

Edderkoppe bekæmpelse – Hvad kan du selv gøre?
Edderkopper kommer ind i vores hjem igennem vinduer, sprækker og andre åbninger. Det kan derfor hjælpe at bruge insektnet på vinduerne. De kan også komme op igennem afløbet, så det kan også være en fordel at sætte en prop i afløbet over natten eller i løbet af dagen.
Edderkopper kan godt lide små fugtige rum, sørg derfor at lufte godt ud og hold en jævn temperatur. Støvsug regelmæssigt – Måske lidt oftere om foråret, når husedderkoppen fx lægger sine æg og om efteråret når edderkopper søger ind i boligen for at få ekstra varme.
Der eksisterer derudover forskellige midler, man kan sprøjte i sprækker og langs vindueskarmen, for at bekæmpe edderkopper. Det kan være en udmærket løsning, hvis edderkoppe problemet er knap så omfattende.

Professionel edderkoppe bekæmpelse
Hos Kammerjægerne besøger vi altid kunden forud for, at den professionelle bekæmpelse igangsættes. Sammen med kunden vurderer vi problemets omfang. Herefter igangsætter vi selve behandlingen. Oftest består edderkoppe bekæmpelsen i, at huset ydervægge sprøjtes med gift. Det er en grundig behandling, da samtlige skrækker og kroge skal behandles, eftersom edderkopper ofte gemmer sig og lægger æg sådanne steder. Fordelen er at giften bliver længere tid i sprækkerne og krogene, da de er mere beskyttede når det kommer til vind og vejr. Derfor kan en grundig professionel edderkoppe bekæmpelse sikre din bolig 90 % i op til et år.